Ingefärstryfflar

 
Det här var gott!
Visst inte goda på sättet "jag kan moffa i sig en hel sats", det här var mer gott som i "jag vill ha två till kaffet".
Men inget fel i det. Rysligt goda var de så jag tänkte dela med mig av receptet. Snällt. Eller hur?
 
Ingefärstryffel
(ca 30st)
 
1dl Grädde
1msk riven färsk ingefära
2msk florsocker
1msk kakao
1msk vaniljsocker
1krm cayennepeppar
200g 70% choklad
 
Lägg allting utom chokladen i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Stäng av plattan, bryt ner chokladen i grädden och rör tills den har smält.
Låt svalna/stelna. 
Forma bollar (eller skär bara ut bitar direkt ur kastrullen om du inte orkar), rulla i strösocker, ställ i kylen och TADAH! Supergoda tryfflar att ställa fram varje gång du dricker te/kaffe i mellandagarna.
 
Puss i pannan
 
 
 

Julkort

Julkort är väl ett närapå utdött fenomen. Men jag tycker det är så mysigt! Så jag gör det även om det bara är jag och Agda 104. Tycker så mycket om att få pyssla ihop de där små korten varje år och om någon av er vill ha lite inspiration för att göra mig och Agda 104 sällskap så gjorde jag årets uppsättning så här: 
 
 
Du Behöver:
Kort i valfri storlek
En tändare
Röd filt
Pepparkaksformar
Lim
Glitter, silver- guldpennor och/eller paljetter
 
Börja med att bränna av kanterna på korten för att ge dem en naggad, bränd kant. Tips här är att sätta på fläkten, det luktar ganska illa om vissa sorters papper.
Använd pepparkaksformar för att klippa ut figurer i filttyget. Sen är det bara att gå lös! Klistra filtfigurer på korten och dekorera med glitter, pennor, paljetter, vad du vill efter behag. Fritt fram att leka alltså!
 
 

Dagvill och veckomatsedel

Godafton!
Jag är så där brutalt dagvill idag. Tror att det är både söndag, måndag och torsdag om vart annat. Tisdag är det i alla fall inte... Konstigt det där hur det kan kännas så fel.
 
Tänkte i alla fall dela med mig av vad jag tänkt ska bli veckans matsedel, en dag sent kanske men vad gör det?
Tidigare var vi duktiga på att veckoplanera, storhandla och hålla oss till planen. Men sen vi båda två har fått mer och mer oregelbundna hemmatider har det blivit mindre och mindre ordning på det här med planerad kosthållning och mer och mer "var man för sig själv". 
Den här veckan tänkte jag göra ett försök med planering igen, för det är praktiskt, och det blir mindre slarv med maten. Sen om det håller eller inte återstår att se. Så här kommer tanken:
 
Måndag
Ceasarsallad med kyckling
 
Tisdag
Chicken Tikka Masala, Basmatiris
 
Onsdag
Fiskgratäng med broccolimos
 
Torsdag
Korvish, potatis, stuvad vitkål
 
Fredag
(middag på jobbet)
 
 
(Kvällens Tikka Masala även om jag just insåg att skärpan hamnat på blommorna, men de är också fina!)