Sega maränger med vit choklad

Även inlägg nummer två råkade visst hamna i kategorin sötsaker. Något ni förmodligen kommer märka så småningom är att jag är en liten sockerråtta, fika är bäst, typ. Skämt åsido, jag gillar mat också men bakar mycket och ofta. Bakningen är något jag tar till när jag har tråkigt och det kliar i fingrarna efter att få skapa något. Håll med om att det då är mer berättigat att knåpa ihop en sats bullar än att tapetsera om, och en aning mer ekonomiskt...
 
Hursom, min sambo älskar maräng, alla typer. Själv tycker jag att det är rätt menlöst. Undantaget de där stora cafémarängerna som är frasiga utanpå och sega inuti. Så häromdagen stod jag där med äggvitor som blivit över och tänkte för mig själv; Jag skulle kunna göra maräng av det här, men det är ju trist.. Undra om jag kan göra såna där sega..?
Och sagt och gjort, maräng blev det!
 
Sega maränger med vit choklad
(eller vilken choklad du vill)
 
4 äggvitor
3dl strösocker
75g vit choklad
 
 
 
Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke. Sänk ner bunken i ett vattenbad och vispa äggvitorna med elvisp samtidigt som smeten värms. Vispa hela tiden på ganska låg hastighet och håll på tills smeten når 60grader. Det här tar längre tid än man tror och smeten hinner bli rätt hård så var beredd på mjölksyra i visparmen.
När smeten är 65grader tar du bort bunken ur vattenbadet och fortsätter vispa, nu på högre hastighet, tills smeten svalnat till nästan rumstemperatur. Här blir det ännu mer mjölksyra om du inte redan har ådragit dig sådan...
Smält chokladen och vänd ner i smeten. Gör den inte jämnfördelad utan blanda "slarvigt".
Klicka ut maränger på en plåt (bakplåtspapper under såklart).
 grädda i 125grader 45-50 minuter.