Ett trädgårdsland

Tack vare generösa svärföräldrar spenderade vi lördagskvällen på Hamburger Börs. 
Och jag måste ge dem en eloge för maten! Har ätit där vid två tillfällen nu och har båda gångerna blivit positivt överraskad. Kanske beror det på att jag inte har alltför höga förväntningar på krogshowsmat, kanske beror det på att det är riktigt bra. Oavsett vilket så får de över förväntan godkänt!
Just nu har de en asiatisk meny och om ni ska gå dit, den vegetariska förrätten! Ta den!! Bara tipsar.
Till varmrätt får man in en radda tillbehör att dela på runt bordet plus en egen tallrik med kött, fisk eller tofu beroende på vad man väljer. Själv åt jag tofu. Smakmässigt jättenöjd. Sen kanske jag kan tycka att jag fick med mig lite väl mycket trädgård in på tallriken. Såg knappt tofun för alla blad. Det var rätt roligt, och gott, men lite väl generöst tilltaget kanske. Lägger en bild här så får ni avgöra själva.
 
 

Kvällsfilosoferande

Ibland jobbar jag natt. Nu är ett sådant tillfälle. Ska också berätta att efter 21 händer det extremt lite. Så vad gör man när det händer extremt lite. Jo, man äter. I alla fall jag äter. Och ju sötare desto bättre. Vet inte varför men det har blivit någon grej när jag jobbar. Så då kan det bli som nu. Att jag i brist på bättre syssla äter en hel chokladkaka, på under 30 minuter. Resultatet av det är två negativa effekter:
 
nr.1 Jag har 11 timmar utan möjlighet till choklad framför mig.
nr.2 Så mycket choklad på så kort tid fick mig otroligt sugen på något syrligt.
typ en hallonsmoothie, vilket jag inte kan få tag på förrän jag slutar jobbet imorgon bitti. 
 
Så helt enkelt. Dålig grej. Kom ihåg det nästa gång du har nattpasset. Snälla?
 
(ger mig själv en bild på en hallonsmoothie istället)

Långt lov

Hej igen!
Det blev jullov, både för mig och för bloggen, ett långt sådant. Vilket var skönt. 
Nu när vi är inne i de där 2 fattiga månaderna är jag ganska glad för att ha pasta med tomatsås som en av mina paradrätter. Känns alltid lite tråkigt när någon frågar om ens paradrätt och jag svarar: Tomatsås! 
Men även om det inte är världens mest exotiska grej så är det oh så användbart. Och lätt att variera!
Tänkte bjuda på en superbasic och lite lättare (smakmässigt alltså) variant idag som passar sjukt bra till parmesanost. Om man skulle råka ha råd att kosta på sig lite sådan även nu.
 
Lätt tomatsås till pasta
 
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk socker
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
2-3 msk pressad citron
1 näve färsk basilika
salt, peppar
 
Finhacka lök och vitlök och fräs på i olja tillsammans med sockret 5-10 minuter.
Lägg i buljongtärningen och låt den smälta ner bland löken. 
Häll över tometkrosset, rör om och låt puttra på relativt låg värme ca 40 min. 
Hacka basilikan. Blanda ner den i tomatsåsen tillsammans med citron, salt och peppar.
Koka ytterligare 10-15 minuter. smaka av och servera med nykokt pasta, parmesan och om du vill vara extra lyxig så passar det jättebra med kalvfärsbullar till. Men det går precis lika bra utan!