Vad är svår mat?

Har fastnat en hel del i funderingen på vad som är krånglig eller svår mat. 
Igår till middag (måndag) stekte vi korv, gjorde klyftpotatis och coleslaw. 
För mig räknas det numera som vardagsmat/enkel mat. Inget som behövs göras långt innan.
Inget som behövs vaktas, göras i många steg eller tar alltför lång tid. Jag har middagen på bordet
inom 30-40 minuter från det att första ingredientsen lämnarkylen och jag hinner göra något annat
samtidigt om jag vill. Samtidigt inser jag att jag för bara några år sedan hade räknat det här som
inte avancerad, men åtminståne lite mer bökig än vad som ska klassas in som vardagsmat. 
 
Vad beror det här på? Är det att jag har mer tid över i livet som gör att jag tycker att
det här är enkel mat? Eller handlar det bara om vanan på recepten? Att det går mycket fortare att göra
klyftpotatis gång nummer 100 än gång nummer 1?
Vad tror ni? Och vad klassar ni som enkel mat?
 
 

Kolakakor

 
Vi fick besök av sommaren i helgen! 
Och då vill man ju bara sätta sig på trappan och leka tant för en stund. 
Så så fick det bli. Fram med småkakor och det tunna porslinet, lite solkräm på näsan och 
sen var det bara att luta sig tillbaka, härligt!
 
 
Kolakakor
(ca 40 st)
 
100g smör/margarin
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk ljus sirap
2 1/2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
ev. hackad mandel till garnering
 
Rör fett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser (blanda ut bakpulvret i mjölet innan) och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut 3 längder lika långa som plåtens kortsida. Lägg på bakplåtspapper på plåt och platta till längderna lite lätt med en gaffel. Strö om du vill hackad mandel över längderna. Jag tycker det är gott.
Grädda i 175 grader 10-12 minuter.
Skär längderna i sneda snitt medan de fortfarande är varma, lägg över på galler och låt svalna.