Malin Testar

Då var det dags igen! 
Jag har testat en ny produkt i frysdisken.
Tidigare testade jag dafgårds grönkålsbollar (ni kan läsa om det här)
med ett ganska nöjt resultat. Har ätit dem flera gånger sen dess. 
Så nu blev det dags för en konkurent att ta plats i testpanelen.
Vi välkomnar in:

Quinoabullar från ekko gourmet.
 
Vi börjar med ingredientserna, inga konstigheter där. Bra innehåll.
Plus självklart för rakt igenom ekologiska råvaror! Härligt!
 
Färgen är fin. Mörka, vilket tilltalar mig (tror på nåt vis att det ska smaka mer då).
Formen däremot.. Nje, tänk er en sån lite kantig "korv" man får när man rullar kakdeg.
Avskurna i 2-3cm långa bitar. Ser typ ut som hundgodis för mig. Jaja.. 

Smaken då? 
Helt okej, ganska mustiga. Känner dock inte så mycket av apelsinen och fänkålen
som det skryts med på framsidan av paketet. Men om man inte vet om att man letar
efter de smakerna så är de absolut goda.

Konsistensen däremot.. 
Torrt. Så torrt så det smular isär. Ytan är bra och krispig men insidan tar mig 
tillbaka till den formen av vegobiffar som fanns i skolan på 90-talet.
Väldigt dammigt,väldigt såskrävande. Synd. Smaken var ju god.
Kommer inte köpa igen, är alldeles för konsistensberoende för det. 
Men är man inte så brydd på det området kan det absolut vara värt ett köp!

Helt vanliga chokladbollar

Fredag.
För mig är det första dagen på helgen, och den här veckan känns det riktigt
välbehövligt. Min lilla kropp verkligen skriker efter ledigt. Originalplanen var att klämma in 
ett träningspass nu på förmiddagen för att sen ta helg ordentligt. 
Men vi får väl se hur det blir med den saken, kanske är det redan helg..
 
Hursom.
På helgen ska man fika, det är allmänt kännt.
Så idag delar jag ett recept på helt vanliga chokladbollar.
Det är inget fancy, inget speciellt, bara mitt absolut bästa recept på den 
här barnklassikern.
 
 
Chokladbollar
ca30 st
 
100g smör
1dl strösocker
3dl havregryn
2msk kakao
1tsk vailjsocker
2msk mjölk
 
pärlsocker eller kokos att rulla i
 
 
 

Vad hände med tårtan?

Ja.. För några inlägg sedan pratades det påsktårta.
Jag lovade ett resultat senare i veckan..
Det blev inte så, det blev en tårta, den var jättegod. Choklad- och hasselnötsbotten, Passionspannacotta
och Citron/fläder-mousse. med fjärilar på toppen. 
Men jag glömde fota.. 
Så ni får inte se den. 
Ops.
Så kan det gå!
Men,
ni kan få se förra årets påsktårta som kompensation!
(Känsliga tittare varnas)
Här kommer den:
 
 
Sockerkaksbottnar, hallonmousse och vaniljkräm inuti. 
Marsipan, sockerpasta och chokladkräm hittar ni utanpå.