Upp som en sol, ner som en..

Eftersom det var några dagar sedan det kom upp något här på bloggen så
var min tanke imorse: Nu j*lar!
Det ska bli gott, inspirerande och bloggvänligt. (ja, jag har ledig förmiddag)
Börjar baka någon form av choklad/banan-fondant, vispa cremefraiche med vanilj
och tärna mango. Känner mig riktigt nöjd. Det här kommer bli bra!
Tar ut mitt lilla mästerverk ur ugnen och ska stjälpa upp den på ett fat...
Ut kommer:

 
Ett totalt misslyckande!
Eller, tja, ett inte särskilt tilltalande objekt.. 
Och tyvärr. 
Den var inte ens i närheten av god.
Så jag tröståt 100g choklad medan jag kokade ägg istället.
Det är också frukost!
 
Vad fick ni till frukost idag? 

Rårakor

Jag är en potatismänniska. 
Jag älskar potatis!
I alla former!
(förutom chips, det räknas inte som potatis)
 
Och igår gjorde jag rårakor. För första gången.
Varför har jag inte gjort det tidigare?
Hade fått för mig att det var svårt och tog lång tid. Men att bara göra fyra stycken små.
Det var ju både snabbt och okomplicerat. 
Och så in i bängen gott!!
Jag kommer göra det fler gånger!
 
 
Receptet är för fyra små rårakor. 
Lagom till 2 förrätter
 
Rårakor
 
4 Potatisar av god sort
(jag använde amandine)
1/4 lök
25g smör
salt
peppar
 
Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Är potatisen ordentligt tvättad så
behöver du inte skala den.
Byt till den fina sidan av rivjärnet och låt löken få sig en omgång. 
Salta(lite mer än du tror) och peppra. 
Rör tills det är jämt fördelat.
Smält smör i en stakpanna, medelhög värme. 
Klicka nu ut potatisen i fyra högar och platta ut dem till 4mm.
Stek ca 5 minuter på varje sida. 
Fyll vid behov på med mer smör. 
Det ska bli frasigt och lite gyllenbrunt.

Budgetvecka och frukost

Godmorgon!

Folk hävdar att januari är årets fattigaste månad men för mig har det 
alltid varit februari. Så.. Nu är vi inne i vad som i min värld är årets 
fattigaste vecka. Och det syns i kylskåpet..
EEEKOOO!!
Det kan ju kännas tråkigt. Men sen så inser man att det inte är så dumt ändå.
Som i morse.
När jag blev påmind om hur gott det faktiskt är med kokt ägg på knäckebröd.
 
Livet behöver ju faktiskt inte vara mer fancy än så!