Påsktårtetankar

Godmorgon!
Imorgon är det dags att dra igång det årliga baket av påsktårtan.
Och i år behöver tårtan bli glutenfri. Ska här erkänna att det blir mitt 
första försök på den fronten. Så tips och recept mottages tacksamt :)
 
Just nu liggger jag annars mest i valet och kvalet om huruvida det ska bli
en moussetårta eller en klassisk täckt tårta.. 
Alla dessa beslut!
Tur att man kan skriva av sig på bloggen angående dessa livets stora frågor.
Återkommer med resultat senare.
 
 
 
(Bild från förra årets projekt, först kaos, sen bra)
 

Mer matrestmat

Det här med matrestmat. Jag är en sån som lagar mycket sånt.
(se även inlägget om pannkaka)
Och nu är det dags att presentera en annan favorit som klassar in i den
kategorin: Omelletten!
Vispa med 1msk vätska per ägg, salt, peppar och kanske nån ört.
Stek på låg/medelvärme, det tar lite tid men blir så mycket godare. Lägg på 
fyllningen efter nån minut, det kan vara vilken form av ensamma slattar som helst, och vänta..
Voila! God lunch och mindre matsvinn.
Eller vad säger ni?
 
 
Svamp, tomater, fryst basilika och lite ostkanter hamnade i just den här verionen.

Davosgröt

Godmorgon världen!
Halvsoligt väder, tisdag, min lediga dag. Något litet äventyr står på schemat. 
Det blir en bra dag idag tror jag!
 
Tänkte dela mitt bästa recept på Davosgröt med er idag.
Eller Overnight Oats som är det trendiga namnet.
Har provat en del recept på det "kall gröt" och många är en besvikelse 
och lever bara på grund av "toppingen". 
Men inte det här.
Lent, mättande, sött (utan att vara sötat). 
Tycker helt enkelt att ni ska prova det här receptet, vare sig ni gillat 
den här typen av gröt tidigare eller inte.
 
 
 
Malins bästa Davosgröt
1port
 
1 Banan
3/4dl Havregryn
1tsk Chiafrön 
(går att byta ut mot ytterligare 1/4dl havregryn)
1dl naturell yoghurt
(blir nästan bäst med osötad soygurt men allt går bra)
1krm Kardemumma
1/2 krm kanel
 
Mosa bananen och rör sedan ihop alla igredientser i en skål/burk.
Täck över och ställ i kylen, gärna över natten. 
Ta fram, lägg på några goa hallon och kanske lite russin eller frön
(imorse fick jag resterna av en burk jordnötssmör på).
ÄT!