Vårsol och fredagslyx

Jag har skapat mig en egen liten fredagsrutin. Är alltid ledig på fredagar ibland har jag ett kort pass mellan 17-21, men mer eller mindre. Så har börjat ge mig själv en smygstart på helgen.
Ungefär runt 11-snåret när jag har hunnit träna och städa lite traskar jag ner till centrum, köper med mig någon form av café-fika och traskar hem igen. Väl hemma sätter jag mig med fredagsfikat, och det sista av (pappers)jobbet som eventuellt inte blivit av i veckan. Jobbar långsamt, fikar långsamt och ungefär mitt i den här rutinen får jag fredagsfeeling. Och jag känner på riktigt att : Nu är det helg! 
Det är så skönt att ha den rutinen som pysslar om mig själv och får mig att tagga av efter veckan, för faktiskt, sen jag började med det här så småjobbar jag inte på helgerna!! Och det är väldigt skönt!
 
 
Valet idag föll på cappuchino, brownie och apelsin.
Idag är dessutom vårsolen framme och jag gjorde balkongpremiär!
5/5 solar ger vi dagens fredag.
 
(och ett stort plus till den fantastiskt trevliga baristan jag handlade av! Jobbar du kvar nästa vecka kan du räkna med att jag kommer förbi igen)
 

Mer röra

Ber om ursäkt för det här.. 
Andra inlägget i rad där jag presenterar en röra. Dålig variation på ett sätt, men å andra sidan, ingen röra är den andra lik. Och visst är det gott med röror! Det tycker åtminstone jag. Här kommer en med tonfisk som bas. God och ordentligt mättande. Med ett ordentligt högt proteininnehåll, så till alla er som håller på med deffperioder, dieter och annat. Den här är till er också!
 Fast mest är den till alla som tycker att röror är gott!
Den här satsen räcker till 2-4 smörgåsar beroende på storlek.
 
 
 
Tonfiskröra med ägg
 
1 burk tonfisk
2 hårdkokta ägg
1/2 rödlök
1 dl lättcreme fraiche
2-3msk sweet chilisås
salt, peppar
 
Hacka lök och ägg i mindre bitar, rör ihop allt.
Lägg ovanpå några brödskivor eller ät som den är rätt ur skålen.
Toppa med lite klippt gräslök för extra feeling.

Bakad sötpotatis med kikärtsröra

 
Sötpotatisen. Trendig. Söt i smaken. Antioxidantrik. 
Snacka om att den har fått ett uppsving de senaste åren. Personligen så är jag inte ett stort fan men tycker absolut att den gör sig bra i vissa sammanhang och att den då och då kan vara ett trevligt smakombyte. Jag tycker att den gör sig bra i soppa eller bakad och serverad med någon röra med sälta i. Medans jag tycker att den som fries eller klyftpotatis blir för söt. Men det här är mina tankar. Vad tycker ni att sötpotatisen pasar till?
 
Hursom, det låg en ensam sötpotatis i grönsakslådan här hemma så den fick bli perfekt som lunch.
Fick ihop en riktigt bra röra också på det som fanns i kylen. Älska reströror!
Självklart kan ni fylla er potatis med vad ni vill, men tänk på att någon typ av sälta är bra.
 
 
Bakad sötpotatis med kikärtsröra
 
1 sötpotatis
flingsalt, olivolja
 
Stick hål i skalet på potatisen med en gaffel, ringla över olivolja, strö på flingsalt och slå in i aluminiumfolie. 
225 grader 45-70 min beroende på storlek. Känn med en sticka om den är mjuk rakt igenom.
 
80g kokta kikärtor
1/2 dl smetana
1/3 rödlök
30g fetaost
persilja
peppar, salt
 
 
Hacka rödlök och fetaost i mindre bitar. Sen är det bara att röra ihop och smaka av.